0

Р аботник на 27 години е загинал при трудова злополука в плевенското село Еница, съобщи на пресконференция директорката на "Инспекция по труда" в Плевен Радослава Иванова. 

Трагичният инцидент е станал в събота около 16 часа, когато двама работници са отстранявали авария по електропреносната мрежа. На мястото до час са пристигнали трудови инспектори. По първоначални данни е допусната небрежност от страна на работника - не е изключено високото напрежение. Все още обаче се извършват проверки по случая, посочи Иванова, цитирана от БТА.

От началото на годината в област Плевен са станали осем трудови злополуки. Радослава Иванова призова да се спазват стриктно изискванията за здравословни и безопасни условия на труд, да се извършват инструктажи и да се ползват лични предпазни средства, особено в рисковите сфери на работа.

В края на октомври миналата година в Червен бряг работник загина при изкопни дейности. Тогава се оказа, че той е бил нает без трудов договор. Директорът на Инспекцията по труда съобщи, че са наложени санкции на подизпълнителите, наети да извършат строителните дейности по обекта, както и на общината, която е възложител.