0

Е вгения Кусева от Сливен, която през 2015 година остава неподвижна след катастрофа с мотор, призова за осигуряване на повече достъпни плажове в България.

Младата жена се обърна към концесионерите на плажовете, които все още нямат осигурен достъп за инвалиди. Тя посочи и няколко варианта за осигуряване на достъпен плаж и необходим елемент от сертифициране по стандартите на син флаг.

Италиански колички, които вече ги има на някои места в България. Изключително сигурни и функционални, осигуряващи лесно придвижване по пясъка и добра плаваемост. На цена около 5 600 лв.

Както и други, които се предлагат в Българи на цена около 3 000 лв. Те правят възможно придвижването по пясъка и влизането във водата, но нямат плаваемост.

„Не смятам, че тези суми биха съборили един концесионер на плаж, още повече, че това е инвестиция, която не се прави всяка година и при добро стопанисване може да се ползва дълги години“, казва Евгения.

Макар Евгения да преживява жестока катастрофа с мотор и оттогава е в инвалиден стол, това не я спира да мечтае. Преди години тя бе давана за пример, след като осъществи приключението си да изкачи връх Мусала в инвалидна количка.

ФЛАГМАН.БГ

*Източник: Флагман.бг