0

У краински младеж, избягал преди повече от две години от войната в страната си, вече пече хляб за хората в Русе, съобщиха от местната организация на „Каритас“.
Тази седмица 19-годишният Евгений от Одеса успешно е завършил професионалния курс за хлебари, а след това застава до майсторите в пекарната „Филаделфия“ – един от основните производители на хляб, хлебни и сладкарски изделия в Русе. Женя е приключил курса с отлични резултати.

Общ работник

Момчето завършва онлайн 11-и клас и веднага започва да търси каквато и да е работа, за да помага на семейството си и да е самостоятелен. С подкрепата на русенската организация на „Каритас“ започва първоначално като общ работник във „Филаделфия“. Труди се усилено и отговорно и това прави впечатление на работодателите му. Харесва много колегите си във фирмата и в общуването с тях научава българския език.

Мераба

„Завърших курс, но всъщност говоримия език го усвоих там, във „Филаделфия“, с хората. Даже научих и някои думи на турски език, като „мераба“, което означава „здрасти“, и „екмек“, което пък е „хляб“, разказва младият украинец. Той има желание да учи в университет, но таксите са високи за него и засега предпочита да работи, за да е самостоятелен.