0

М ладият и талантлив писател Иво Христов, известен с прозвището Българския Стивън Кинг, се нуждае от 300 000 лева, за да продължи лечението си. 

От десет години младият мъж се бори с рядко заболяване - неврофиброматоза-тип 2. Сумата обаче е непосилна за семейството му. Затова майката на Иво – Милена, се обръща към хората с големи сърца с молба да дарят. 

Медикамент 

Преди 5 месеца започва терапия със скъпоструващ медикамент.  Идеята на това лекарство е да 

спре растежа на туморите, с които Иво се бори от години. „За пръв път от 10 години насам има лъч светлина, но терапията за месец възлиза на близо 50 хил. лв.“, разказва майката му. За да продължи лечението му още шест месеца, са нужни 300 000 лева. Освен това семейството дължи 190 693,20 лв. на  УМБАЛ "Св. Георги"-Пловдив.  За съжаление в дарителската сметка на Иво има налични 95 хил. лв. „Само на болничното заведение дължим близо 100 хил. лв. Трябват ни отделно 300 000 лева, за да продължим лечението му. Аз денонощно бродирам и правя сувенири, а Ивчо апелира да се купуват книгите му, но всичко това е крайно недостатъчно, за да  съберем тази огромна сума“, разказва пред вестник „Телеграф“ майката.

За да му помогнете, изпратете  DMS IVCHO на 17 777.