0

О свободеният от поста Никола Минчев ще бъде кандидатурата на "Продължаваме промяната" за нов председател на Народното събрание. Това обяви неговият съпартиец в ПП и настоящ зам.-председател на парламента Мирослав Иванов пред БНР. 

"Г-н Минчев има пълната подкрепа, моя и на цялата парламентарна група. Той е абсолютно достоен кандидат и си върши прекрасно работата. Вярвам, че ако бъде избран отново за председател на НС, ще я върши с професионализъм и достойнство. Не виждам много опции пред опозицията да предложат човек, който би се справил по-добре от него и който би имал по-високи нравствени, морални и професионални качества", обясни Иванов.

Припомняме, че Никола Минчев беше предсрочно освободен като председател на парламента с гласовете на "Има такъв народ", ГЕРБ-СДС, ДПС и "Възраждане" и последваха протести в негова подкрепа пред НС. Искането беше внесено от ИТН заради темата Северна Македония и според тях грубото нарушаване на правилата на НС, карайки външният министър Генчовска да покаже публично доказателствата за това че премиерът Кирил Петков извършва друга политика спрямо Северна Македония. 

Избирането на нов председател на Народното събрание ще бъде гласувано в сряда след вота на недоверие.