0

Л екотоварен автомобил, превозваща кислородни бутилки, се вряза в стълб в пловдивския квартал "Смирненски" и се запали. Инцидентът е станал преди минути на Коматевския надлез. Според първоначалната информация шофьорът изгубил контрол над возилото и се блъснал в стълба в близост до училище "Елин Пелин". От удара е гръмнала поне една бутилка и е избухнал пожар.

На водача на автомобила е оказана помощ от Спешна помощ, той не е сериозно пострадал и е отказал хоспитализация. Автомобилът е изгорял. За други пострадали засега няма сведения. На мястото на произшествието веднага са изпратени три екипа огнеборци, които са угасили пожара, причинен от гръмналата кислородна бутилка. Пострадали съседни сгради и хора няма.

От пожарната информираха по-късно, че взривът на бутилките е възникнал в 9.52. Лекият автомобил " Опел" тип ван, е превозвал в разрез с нормите за безопасно транспортиране, 6 броя необезопасени стоманени бутилки с кислород, без защитни шапки на спирателните винтили. Стоманени части (осколки) от бутилките са намерени на разстояние 90 метра от мястото на инцидента.