0

П ожарът, който бушуваше в продължение на часове край Дупница е локализиран. Това обяви пред „Телеграф“ директорът на РДПБЗН – Кюстендил, комисар Светослав Георгиев. Засегната площ е около 300 дка, като през утрешния ден ще бъде уточнена точно. „Няма засегнати къщи или пострадали. Утре предстоят замервания“, коментира комисар Георгиев. Той обяви още, че е образувано досъдебно производство по случая. Работата по изясняването на инцидента продължава полицията.

Три екипа огнеборци, около 20 горски работници от Югозападното държавно предприятие и доброволци от Бобошево продължават да гасят в района на пожара.

Както "Телеграф" съобщи по-рано, заради огнения ад край Дупница, автомагистрала „Струма“ силно се задими днес. Пламъците са избухнали още миналата нощ, заради силния вятър обаче огънят се разрастваше.Имаше опасност пламъците да достигнат до къщите в махала „Пуйовна воденица“.

Вследствие на запалването огънят погълна бунгало и пчелни кошери. Около 16 часа в петък пламъците стигнаха и до АМ „Струма“. В гасенето участваха пожарникари, доброволци и служители на Държавно горско стопанство „Дупница“. „За пореден път гори и то всичко тръгва от сухи треви. Това е пореден пожар. Страхуваме се да не стигне до къщите и да изгорим“, коментираха хора от „Пуйова махала“.

Шофьори от Кюстендил, които ежедневно пътуват по АМ „Струма“ бяха категорични, че огънят се развива на изключително голяма площ. „Направо трябва да пълзим по магистралата, за да преминем през дима“, обясни 34-годишен кюстендилец.