0

Б ившият зам.-кмет по транспорта Евгени Крусев е невинен по обвинението за длъжносттно престъпление във връзка с ремонта на централаната улица "Граф Игнатиев", реши Върховният касационен съд.

Крусев е оправдан по обвинението, че в периода 27 юни 2018 - 5 декември 2018 г. в качеството си на зам.-кмет на Столичната община, като възложител нарушил служебните си задължения, предприемайки действия за съществено изменение на договор за обществена поръчка с цел да набави облага за "Джи Пи Груп" АД и от това са настъпили значителни вреди последици за Столичната община.

Минути по-късно Крусе коментира решението във Фейсбук:

"Днес е един специален за мен ден и всички трябва да са наясно с това. Преди точно 3 години и половина се получи онази специална бележка, привличаща ме към наказателна отговорност. Не бях получавал такава и не пожелавам на никого да не получава. Благодарение на тази бележка и още няколко тома събрани от държавниото обвинение доказателства започна наказателно дело срещу мен, което всички запознати с казуса определяха като меко казано странно. Няма да се спирам в детайли по него, но колкото и необосновано да изглеждаше то, искането на прокуратурата на първа инстанция беше за 5 год. ефективна присъда и двата часа, които трябваха на съда да отхвърли искането и обвинението като абсолютно необоснавно, минаха за мен като две години. За щастие, всички обективни ”факти и обстоятелства” бяха взети под внимание и беше взето правилното решение. Което след няколко месеца беше потвърдено и което днес беше потвърдено отново, този път окончателно. Благодарностите към хората, които ми помогнаха да премина през всичко това ще ги изкажа лично, те не са толкова много така или иначе. Let’s party".