0

К укерският фестивал в Благоевград се отлага поради бума на заболели от COVID-19 през последните дни. Това съобщиха от община Благоевград. Решението да бъде отменен насроченият за 9 януари фестивал е взето на среща между представители на кукерските групи в града и кмета на Благоевград Илко Стоянов. Предстои на среща в края на януари да бъде определена нова дата, допълват от общината. Предложението на кмета на Благоевград е новата дата да бъде в седмицата на прошката и да се пристъпи към създаване на нов фестивал, съчетан с празника Сирни Заговезни. Предвижда се тогава да бъдат поканени кукери от цялата област.

Министър Ганчовска във ВМА с вируса

Министърът на външните работи Теодора Генчовска е дала положителен резултат за COVID-19, съобщиха от МвнР. Тя има две поставени  дози от ваксина срещу коронавирус. Във вторник  тя бе приета във ВМА със съмнение за Covid, след като е почувствала неразположение. Външният министър ще остане под лекарско наблюдение. С нейна заповед функциите на министър ще изпълнява заместник-министърът на външните работи Ирена Димитрова, уточяват от МвнР. 50-годишната Теодора Генчовска е един от министрите на ИТН.

Ловешката болница с дългове от 10 милиона лева

МБАЛ "Проф. д-р Параскев Стоянов" има дългове през последната година на стойност  над 10 милиона лева.  4,5 милиона лева, от тях са  към фирми и контрагенти,  разказа пред БТА новият изпълнителният директор на лечебното заведение Янко Кочев.“Около шест милиона от задълженията са пари, които са били давани от Министерството на здравеопазването за субсидирани дейности, но къде са отишли не мога да ви кажа за всички”,  посочи Кочев. Той обясни, че това са средства за субсидиране на конкретни дейности напред и подлежат на връщане, ако не се извърши това, за което са отпуснати.