Н а извънредно заседание в понеделник Общинската избирателна комисия на Стрелча е отстранила от поста му кмета на общината Стойчо Чачов. Това става ясно от решението на комисията, публикувано на сайта й.

На извънредно заседание в понеделник Общинската избирателна комисия на Стрелча е отстранила от поста му кмета на общината Стойчо Чачов. Това става ясно от решението на комисията, публикувано на сайта й.

От присъстващите 10 представители на комисията, всички са гласували единодушно за отстраняването на кмета.

До отстраняването на Чачов се стига, след като миналата седмица беше подаден сигнал от бившия кмет на града – Ильо Ильов, че продължава да е собственик на фирма с името „Българска асоциация по белот“ ЕООД. В същото време обаче, според закона, веднъж избран за кмет той е трябвало в едномесечен срок да прекрати участието си в дружеството. Чачов изпратил документи на ОИК, че е направил постъпките, но се оказало, че това е било над седмица след изтичането на срока и все още не е отразено в Търговския регистър.

Решението на ОИК в Стрелча може да се обжалва пред Административния съд.

По-късно самият кмет каза, че ще обжалва, като оспорва самото решение на ОИК с мотива, че не е в правомощията на комисията. Според Чачов тя има право да прекратява правомощия, не да отстранява от пост.