0

П ремиерът Кирил Петков с първи коментар, след като Народното събрание даде мандат на кабинета да одобри френското предложение за Република Северна Македония.

„Днес българският парламент взе историческо решение, което дава зелена светлина на френското предложение за присъединяване на Северна Македония в ЕС. Интеграцията на Западните Балкани е от стратегически интерес за Европейския съюз”, подчертава министър-председателят в Twitter. 

От „Продължаваме Промяната” също коментираха решението на Народното събрание, с което Министерският съвет получи мандат да завърши преговорния процес с Република Северна Македония относно кандидатурата ѝ за членство в ЕС.

От партията определят 24 юни 2022 г. като историческа дата за България.

„Считаме, че предложението на ЕС е изключителен успех на българската дипломация, а вратата пред Западните Балкани вече е отворена. 24.06.22 вече е историческа дата за България, а огромното мнозинство от българските депутати застана на правилната страна на историята. Сто и седемдесет народни представители подкрепиха европейската перспектива пред Западните Балкани”, отбелязват от ПП.