0

О чакват ни 10 дни с топло и сухо време. Това прогнозира климатологът от Софийския университет „Св. Климент Охридски“ проф. Георги Рачев.

До края на февруари няма да има почти никакви валежи, а ще се радваме на много слънчеви часове.

„В планините също стана топло, а снегът дори на високото започна да се топи. Събота и неделя ще захладнее, но ще тръгнем вече към пролетта, няма накъде. Минаваме в безмразов период. Февруари ще бъде топъл. Ще продължим да се радваме на едно много хубаво февруарско време“, прогнозира пред bTV проф. Георги Рачев.

Днес ще има повече облаци. Вечерта на места, главно в Рило-Родопската област, ще превали дъжд, над 1300 метра - сняг. Ще духа до умерен, северозападен вятър, който отначало в Източна България, а до вечерта в цялата страна ще се обърне от изток-североизток. Дневните температури ще се понижат и преобладаващите максимални ще са между 9 и 14 градуса, в София - около 9 градуса.

В неделя също ще преобладава облачно време, като на отделни места в западните райони ще превали слабо - и дъжд, и сняг. Ще духа слаб, в Източна България - до умерен, вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 4 и 9 градуса. В понеделник над Западна България облачността ще остане значителна, като не са изключени изолирани, слаби валежи.