0

З апочнахме разговорите с коалиционните ни партньори още вчера, а изслушването вчера в НС ни даде възможност да намерим обща основа за правителство. В началото на седмицата имаше национален съвет на ПП с мандат за преговори, там имаше ясна заявка, но в течение на седмицата имаше промени. Сега предстои нов съвет на ПП, за да обсъдим всичко ново. Това не е пазар за булки, не се обсъжда кой на какви условия трябва да отговаря за премиер, или да се съобразяваме с партньорите ни какво искат. Става въпрос за кауза и програма. Това каза Андрей Гюров, председател на ПГ на ПП пред Нова тв.

Предстои „Продължаваме Промяната” да обсъдят на национален съвет други имена, различни от това на премиера в оставка Кирил Петков, за възможна кандидатура на партията при връчването на проучвателния мандат от Румен Радев. "Моето име не се е обсъждало, имаме различни варианти, но името на премиер не е обсъждано", допълни Гюров.

Утре следобед ще отида при президента, защото в мандата за правителство е записано името на премиера. Ще отида аз с бъдещия премиер, допълни Гюров. Ще приемем мандата с номинацията за премиер, и ще използваме седмицата време за разговори, за да получим подкрепата от партньорите ни. Не се страхуваме от избори, имаме много добра обществена и гражданска подкрепа, допълни Гюров.

Със сигурност Минчев е много обединителна фигура в Парламента, както на партньорите ни, така и на целия парламент, допълни председателят на ПГ на ПП.

Той коментира и закритото заседание на Народното събрание снощи, където беше обсъждан въпросът за това, че страната ни гони руски дипломати. По думите на депутата от ПП в докладите на ДАНС има конкретна информация за хора, които са работили против националния интерес и са били заплаха за националната ни сигурност.