0

В първите часова на съботната нощ е избухнал пожар в комплекс в хисарското село Старосел. Легловата база на хотела е била почти запълнена и за това се е наложило персоналът да подпомогне евакуацията на близо 300 гости на комплекса, съобщиха от пожарната в Пловдив.

Огнеборците са получили сигнал за задимяване и незабавно два екипа от Хисаря и Първа служба в Пловдив са се насочили към комплекса. Огънят се е развил в избена стая, използвана за перално помещение. Предполага се, че причина за пожара е късо съединение или техническа неизправност в сушилня. Пожарникарите са потушили огъня и са предотвратили по-сериозни щети. 

Около 6:55 часа тази сутрин е получен сигнал за пожар в университетската болница "Свети Георги" в Пловдив. Към мястото на произшествието са насочени два екипа на Първа районна служба. Късо съединени от луминесцентна лампа в кухненски блок е станало причина за тревогата. Веднага след подаването на сигнала, персоналът сам успял да овладее извънредната ситуация, с което подпомогнал действията на огнеборците. Опушени са само стените на помещението.

Пловдивските огнеборци са гасили 12 пожара тази нощ, само четири от тях са с преки материални щети, допълниха от пресцентъра на пожарната.