0

Е дна от опциите на „Демократична България” е да се яви заедно с „Продължаваме Промяната” на евентуални предсрочни избори. Това обяви министърът на електронното управление Божидар Божанов пред Нова телевизия.

„Всеки път подчертаваме, че нови избори не са нещо, което ни плаши. Дори нашият тяснопартиен интерес е свързан с нови избори. Там ще можем да повишим резултата си, най-вероятно. Но нов вот не е най-доброто за България”, категоричен е той.

Хартиеното гласуване позволява по-лесно да се правят старите схеми с купени и контролирани гласове. Една от причините за това е наличието на „тъмна” стаичка, каза той относно идеите за връщането на хартиената бюлетина. И подчерта, че ДБ са твърдо за 100% машинно гласуване.  

Коментар Божанов направи относно твърдения на ГЕРБ за опасност от манипулации на вота при електронно гласуване: „Когато ГЕРБ въвеждаха машинното гласуване, от ДБ искахме одит. Тогава ни отказаха”, посочи министърът. И добави: „Машините няма да могат да се манипулират, колкото да иска някой да твърди, че като загуби изборите - машините са виновни”.