0

П ресслужбата на Министерския съвет сътвори чутовен гаф.

Премиерът Кирил Петков изрази благодарност към "френското предателство" и към председателя на Европейския съвет (ЕС) Шарл Мишел за организираната среща в Брюксел за евроинтеграцията на страните от Западните Балкани, включително на Северна Македония. Колкото и да не е за вярване, това пише черно на бяло в прессъобщение, разпратено от "Дондуков" 1 до медиите в 15:39 часа.

В 16:33 на редакционните пощи пристигна нова версия, където думата "предателство" е сменена с "председателство" в опит гафът да бъде замазан. „Уважаеми колеги, с предходното прессъобщение е допусната техническа грешка. Моля, използвайте този текст“, написаха от МС.

Това съвсем не е първата подобна грешка. На 26 март екипът на Петков изпрати съобщение, в което се казваше: „Премиерът Кирил Петков посочи още, че преговорите с ЕК относно Националния план за възстановяване и устойчивост на България вече са завършени на техническо ниво и предателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен предстои да посети България, за да положи подписа си.“.