„Най-важният ми приоритет е как работи съдебната система. Това ни е задача номер 1. Докато не го направим това – нищо не сме направили”. Това заяви премиерът Кирил Петков в кулоарите на парламента след полагането на клетва за втори мандат от президента Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова. „Част от резултатите се появиха. Това, че ДАНС успяха да направят това тяхно действие, свързано с надеждността на г-н Цацаров, беше първа осезаема стъпка за това, че агенциите са свободни да работят и законът се спазва. Няма вече специални хора”, заяви Петков.

Относно речта на президента Кирил Петков заяви, че "да върнем правовата държава, да изчистим корупцията, мафията да няма контрол върху държавата, да вкараме фокус върху иновациите, да имаме лидерска позиция международно, да сме предвидим партньор. Мисля, че всички неща, които той каза, трябва да имаме всички съгласие към тях", каза още Кирил Петков.

От „Продължаваме Промяната” нямат още кандидат за председател на КПКОНПИ, каза Петков. „Уверявам ви, че ще гледаме хора с много добра репутация, капацитет за действие и хора, на които никой не може да влияе”, каза премиерът. Управляващите още нямат и кандидат за председател на КЕВР. „Започнали сме да говорим с хора”, допълни премиерът.

Във връзка с вчерашната визита в Скопие беше огромен успех, заяви министър-председателят Кирил Петков. "От една страна ние подадохме ръка, отивайки там първи, от друга страна те ни дадоха нота, която сме се надявали да получим от две години. Тази нота е много по-важна от само късо и дълго име. Тази нота казва, че РС Македония няма претенции към териториалната цялост на България. Това е нещо много нормално те да го кажат, но тази нота се е говорила, говорила, преговаряло се е и ние, само, защото направихме нов подход, я получихме. Тук трябва да се разбере, че вчера беше огромен успех", каза още Кирил Петков.

Премиерът обърна внимание и на историческа комисия, която, по думите му, трябва да обсъди историята на фашисткия режим в цяла Европа. "Много по-важно от това е, че се обединихме да имаме транспорт, връзка от София до Скопие, за 60 дни. Това ще бъде направено по най-прозрачен начин", каза Петков в парламента. Той коментира и словото на държавния глава пред депутатите и неговите приоритети.