0

Б аба Марта идва със сняг. В първите два дни от женския месец ще бъде студено. Лютият си характер Баба Марта ще покаже във вторник и сряда със зимното време, което ще се задържи в източните райони. Ще бъде студено за март с превалявания от сняг. Дневните температури ще са от около 1-2 градуса в Лудогорието до 8-10 в Тракия и западната половина на Дунавската равнина, уточняват синоптиците.

Ще бъде ветровито с умерен и временно силен вятър от запад-северозапад, в източните райони - от север-северозапад. Студено за месец март ще остане до края на следващата седмица. В някои дни ще има слаби превалявания от сняг, в ниските места - от дъжд и сняг. Живакът в термометрите ще показва минимални температури от около минус 5 до плюс 2 градуса, а дневните ще са от 5 до 10-12 градуса. Те ще бъдат по-ниски в Лудогорието и високите западни полета.

Днес сутринта ще се събудим с температури между минус 1 до 4 градуса. През деня облачността ще бъде променлива, увеличаваща се от запад. Дневните температури ще са от 8 до 13 градуса. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. През нощта срещу неделя облачността ще бъде променлива, над Западна България на места ще превали слаб дъжд, по високите полета и в планините - сняг. Температурите през деня ще се понижат и ще бъдат от 4 до 9.

В неделя ще бъде предимно облачно. В западните  и южните райони ще вали сняг, в Тракия - дъжд, който вечерта срещу понеделник ще преминава в мокър сняг. Ще духа умерен и силен североизточен вятър.