0

О кръжната прокуратура в Благоевград е недоволна от мярката за неотклонение на 28-годишния Реджеп Алиев, който беше пуснат под домашен арест от Окръжния съд в града.

От държавното обвинение внесоха протеста си в съда. От там са на мнение, че постановеният съдебен акт е неправилен и незаконосъобразен.

„Налице са изискуемите предпоставки за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия – обосновано предположение за виновността му и реална опасност той да се укрие и да извърши престъпление“, казват още от прокуратурата.

„Наблюдаващият прокурор не споделя изводите на съда, въз основа на които е взета мярка за неотклонение „домашен арест“ срещу обвиняемия Р.А., като счита задържането му под стража за правилно и законосъобразно“, мотивират се от държавното обвинение.

Предстои произнасяне на Софийския апелативен съд.

Сигналът за произшествието е подаден около 20,20 часа в събота. Органите на реда са установили, че на Алиев е управлявал лек автомобил „Форд“, но не успял да го контролира и не намалил скоростта, за да спре при възникналата опасност. Вследствие на действията му била причинена смъртта на пешеходеца – 17-годишната Виктория Огнянова. Непосредствено след деянието обвиняемият напуснал местопроизшествието.

Установено е също, че той е бил под въздействието на наркотични вещества.