0

О кръжна прокуратура - Варна разследва пожара, възникнал в дом за възрастни хора в с. Рояк. При него загинаха девет души. Останалите обитатели на дома са били своевременно евакуирани. Сигналът за инцидента е постъпил на 22 ноември около 18,00 часа. Според първоначалната информация огънят е тръгнал от подпокривното пространство на сградата.


Веднага след потушаването на пламъците и обезопасяването на сградата, още снощи е извършен първоначален оглед на местопроизшествието. Под ръководството на Окръжна прокуратура - Варна, с активното участие на служителите от ОД на МВР в града, работата по разследването на причините и обстоятелствата за възникване на тежкия инцидент и на причините, довели до смъртта на възрастните хора, продължава. Текат огледи, разпити на свидетели, назначени са пожаро-техническа, електро-техническа и съдебно-медицинска  експертизи. 

В памет на починалите от дома за стари хора в село Рояк, със Заповед на кмета на община Дългопол,е обявен Ден на траур. Забранява се провеждането на публични тържества и увеселителни мероприятия през траурния ден. От общината изказват искрени съболезнования на семействата и близките на починалите.