0

20-30 лева средно струват фъншуй фигурките за Годината на Черния воден тигър. Предприемчиви търговци обаче вдигат цената им с поне десетачка, предлагайки услугата „зареждане от екстрасенс“. При ритуала посветени магове (или рейки мастъри) държат тигърчетата в ръцете си, казвайки определения наричания/молитви. По този начин те енергизират фигурките, като така усилват в пъти действието им да привличат късмета и благополучието в живота ни, обясняват търговци в социалните мрежи.

Фъншуй амулетите и талисманите за 2022 г. се предлагат в разнообразни дизайни и размери. 29 лева излизат 6 малки тигърчета. Те се разполагат във всяка стая на апартамента за привличане на благополучието през новата година. Горе-долу същата цена (31 лева) се търгува и една статуетка на третото животно от китайския зодиак, но в XXL размер. Има моделчета и по 22 лева, но ако бъдат орисани от рейки мастър, стават 33 лева. Повечето от артикулите на пазара са в жълт цвят, внушаващ богатство и благополучие. Животното е с отворена уста или полегнало спокойно върху непонятни китайски йероглифи, приличащи на монети.

„Най-търсени са ключодържателите и колиетата“, коментира пред „Телеграф“ онлайн търговец. В повечето случаи те са изработени от неръждаема стомана, а цената им върви около 20 лева. Наред с жълтия цвят актуален е и сребърният, тъй като според източната метафизика той също ще бъде актуален през източния цикъл на тигъра - от 1 февруари 2022 до 21 януари 2023 г.

45 лева пък се търгува стилизирана статуетка на тигърска глава, подпряна на дървен сноп пръчки. Дизайнът съвсем не е случаен, тъй като наред с метала елементът дърво също е в хармония с Годината на тигъра, обясняват с охота търговци.

В зоната на лукса се позиционират колекционните и инвестиционните монети с третото животно от китайския зодиак. Сребърните с тегло една тройунция излизат между 60 и 150 лева, а златните около 1800 за половин тройунция.

Фъншуй консултантът Мариана Мръвкова обясни, че е хубаво да се търсят и фигурки, изработени от стъкло или кристали. Те символизират водата, тъй като източната Нова година ще бъде на Черния воден тигър. Оттук другите актуални цветове са черното и синьото, както и кристалите в съответната хроматична вибрация като аметист и турмалин.

Според Мръвкова е добре да се подаряват тигърчета за Нова година, но да се поставят в домовете и офисите ни на 1 февруари, когато официално започва китайската Нова година. Тогава трябва да се премахнат и фигурките на Вола, който ориса 2021 г.