Д вама възрастни съпрузи на 78 и 80 години изгоряха живи в пожар, след като психично болният им син подпали семейната къща в село Славяново, община Харманли. Пейчо Стоянов, който имал психично заболяване и лежал в психиатрични клиники оставил незагасена цигара вътре и отишъл до тоалетната. Като излязъл къщата била цялата в пламъци.

Двама възрастни съпрузи на 78 и 80 години изгоряха живи в пожар, след като психично болният им син подпали семейната къща в село Славяново, община Харманли. Пейчо Стоянов, който имал психично заболяване и лежал в психиатрични клиники оставил незагасена цигара вътре и отишъл до тоалетната. Като излязъл къщата била цялата в пламъци.

Сигналът за пожара е подаден в 23, 30 часа в понеделник вечерта. Горяла е къща на улица “3 март” в селото. Незабавно са изпратени спасителни екипи, които започнали да гасят огъня. След частичното овладяване на пожара, пожарникарите и крили в една от стаите двете овъглени тела. Предполага се, че старците са се задушили от дима и изобщо не успели да станат от леглото.

Днес полицията направи предстои повторен оглед за изясняване причините за пожара.

Неофиициално се предполага, че пожарът е причинен от сина, който е психично болен и преди време е лежал в болницата в хасковския квартал “Болярово”. Той и преди е правил опити да пали в къщата. Възможно е плъмъците да са лумнали и от свещи, тъй като от година в къщата нямало ток.

Инсталацията се повредила след като Пейчо причинил друг голям пожар в имота миналата година. Тогава къщата била спасена по чудо, изгорели навеси по двора и стопански пристройки.

Славяново е известно като селото, в което живеят родителите на президента Румен Радев. Загиналото възрастно семейство не са им нито роднини, нито съседи.