0

П ървата дама Десислава Радева изненада приятно лекари и пациенти в Ковид отделенията на четири болници в Пловдив. Две от тях са общинските МБАЛ „Свети Мина“ и МБАЛ „Свети Пантелеймон“ в Пловдив. Дежурните екипи и болните получиха пакети с коледни лакомства точно за Бъдни вечер, съобщиха от община Пловдив.

„Много мил жест, който не очаквахме. Наистина ни изненада много приятно“, коментира управителят на общинската болница „Св. Мина“ проф. Петър Петров. Той припомни, че миналата година, когато здравното заведение бе първото у нас изцяло за лечение на ковид болни, даренията са били доста повече.
„Не крия задоволството си от признанието към труда, който полагат колегите. Лекарската професия е призвание, което не се влияе от празници и затова такъв жест заслужава само адмирации“, каза още проф. Петров. Неговият колега – управителят на МБАЛ „Свети Пантелеймон“ д-р  Константин Сапунджиев, също благодари за дарените коледни лакомства. „Уважението към лекарския труд е най-добрата оценка за усилията, които полагаме ежедневно. Няма значение какво е дарението, нито откъде идва – за нас е важен жестът към хората, които и в този ден не са до близките си, а са на своя пост в борбата с коварния вирус“, заяви той.


„Като човек мога само да приветствам това, което първата дама е направила по случай светлите празници. Като директор на общинското здравеопазване го приемам и като оценка за всички усилия, които медиците в нашия град полагат – знаете, че и при първата вълна, и сега Пловдив е даван за пример в организационно отношение“, каза и директорът на Дирекция „Здравеопазване“ в Община Пловдив д-р Калин Калинов.

Кметът Здравко Димитров лично благодари на първата дама на България за благородния жест. Освен двете големи общински болници в града, дарения от президентшата получиха и дежурните екипи в Ковид отделенията на УМБАЛ „Свети Георги“ и УМБАЛ „Пловдив“.