0

М инистърът на вътрешните работи напълно опроверга изказванията, че реформи в МВР няма. По думите му такива са предприети, а някои и са завършени.  "МВР и министърът на вътрешните работи, не се били справяли с реформите в МВР. Тези хора в парламента просто не знаят за какво са в Народното събрание, които всеки петък контролират.

 

Една година министрите са повече време в пленарната зала на парламентарен контрол, отколкото на работните си места. А някои народни представители са толкова неподготвени по материята, по която се опитват да вземат някакво отношение. Реформи в МВР са предприети, извършват се и някои от тях са завършени. Друг е въпросът, че реформи не се извършват за ден, седмица или месец, подчерта Рашков.

Той коментира и престъпленията, констатирани във връзка с парите, отпуснати от МРРБ за големи инфраструктурни проекти. „Вярно е, че в последните 1-2 месеца нямаше достатъчно информация от тези разследвания – към журналистите и към гражданите. Нашето общество трябва да знае какво се случва с отпускането на бюджетни средства в тази насока. Отпуснати са десетки милиони. И сега трябва да знаем - какво се случи с тези милиони?”.

По думите на Рашков са отпускани средства за порочно сключени договори за дейности, които в повечето случаи дори не са започвани.