0

Б СП да изключи Кирил Добрев от редиците си. Това поиска Изпълнителното бюро на партията от Националния съвет в свикано извънредно и на подпис заседание. Документите и мотивите са изпратени до членовете на пленума тази сутрин.

Самият Добрев потвърди изключването си, като написа пост във Фейсбук. „Изключването от партията е последното убежище на страха. Затова и винаги съм бил против тази мярка по повод на други хора. Е, днес дойде и моят ред да бъда изключен - анонимно, на подпис, с измислени мотиви, без да бъда изслушан. Няма изненада, това ръководство толкова си може…Четвърто поколение съм социалист по сърце, не по партийни решения и никой не може да ми извади членството от сърцето. Оставам лоялен на моята единствена партия - БСП. Останалото няма значение“, написа той.

Сред мотивите за искането за изключването на Добрев са посочени нарушения на няколко текста от партийния устав на БСП.

Сред тях: открито противопоставяне на решенията на Националния съвет и създаване на организация за тяхното проваляне; множество медийни изяви, използвани за вътрешнопартийни цели и създаване на негативен образ на БСП; участие в "недопустими публични действия, които уронват обществения престиж на партията"; "използването на влияние върху структури и кадри за реализиране на лични и корпоративни интереси"; подпомагане изграждането на структури на нови политически проекти.

Към мотивите има приложени документи, подписка от социалисти, както цитати от медийни изявления на Добрев.