0

Д ве от партиите от четворната коалиция - "Има такъв народ" и "Демократична България" си спретнаха скандал в парламента, заради предложението Атанас Атанасов да оглави вътрешната комисия.

От партията на Слави Трифонов скочиха срещу кандидатурата на Атанасов.  Иво Атанасов от ИТН нападна предложения кандидат за председател на комисията по вътрешна сигурност и обществен ред да си направи отвод. ародният представител заяви, че това е негово лично мнение и не ангажира ПГ, но смята, че генералът е част от статуквото и не може да олицетворява промяната. Той изтъкна още, че ген. Атанасов е и заместник-председател на парламента

"Искам да се обърна към ПП, аз не съм съгласен за председател на комисията да бъде избран Атанас Атанасов", каза  Атанасов от ИТН.

Атанас Атанасов заяви, че няма да си направи отвод. Аз никога не съм бил в управляваща позиция и не знам в какво статукво ме слагате, недоумява той.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ заяви ,че ходът на промяната е ясен в последните седмици и дни - ще се вадят скелети от гардероба и да се връщаме в периоди отпреди 1989 г. 

В крайна сметка депутатите одобриха Атанас Атанасов за председател на комисията.