0

К ирил Петков и негови хора продължават да заплашват нашите депутати да напуснат групата. Днес, докато течеше дебата за Никола Минчев, Кирил Петков се се счупи да пише SMS-и на един от нашите депутати". Това заяви Тошко Йорданов пред журналисти в НС. 

Не е нормално, премиерът да праща SMS-и на наши депутати да гласуват обратното, допълни той.

На въпрос защо е необходимо да се гласува по-бързо нов председател и вот на недоверие, Йорданов каза: "Няма избързване, има процедури. В правото на парламента е да се предложат съкратени срокове, защото Кирил Петков, ПП и отцепниците от ИТН, начело с Радостин Василев, тормозят депутати, плашат ги, включително вътре в парламента. Ходят като мутри, сядат до наши депутат, пуфтят им, казват им "Какво правите тук, махайте се", това е поведение, което е различно от мъжко, да плашат жени".

Председателят на ПГ на ИТН излезе тази вечер при протестиращите и беше посрещнат с освиркване и напрежение.

 „Не знам за какво протестират хората. Ние така или иначе сме подали оставка от коалицията. Има емоции, вероятно искат тази коалиция да продължи, или управлението на Кирил Петков да продължи. Аз мисля пък, че е вредно. Това, което се случи отвън, ще разочарова едни и мобилизира други”, каза Тодоров.

Хората бяха подведени, че има коалиция между нас, ГЕРБ, ДПС и "Възраждане". Те гласуваха по нашето предложение, допълни той.