0

П редстои да бъдат предложени за обществено обсъждане промени в Наредбата за условията и реда за устройството и безопасността на площадките за игра. Това заяви вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов в отговор на депутатски въпрос по време на петъчния парламентарен контрол.

По думите му през 2021 г. е направен преглед по прилагането на изискванията, включени във въпросната наредба, и е изготвено предложение за промени, което тази година е съгласувано с прилагащите наредбата институции. Предвидено е след съгласуване на промените проектът да бъде публикуван за обществено обсъждане.

В отговор на въпрос, зададен от депутата от ГЕРБ Николина Ангелкова, относно изграждането на мостове на територията на страната, Караджов поясни, че изграждането на мостове над Дунав може да бъде финансирано както от бюджета, така и с евросредства.

“Освен това, партньорството по европейските програми също стои на масата, защото когато има свързани няколко държави в ЕС, има така нареченото Кънектинг Юръп (Connecting Europe), по което да получим допълнително финансиране”, коментира той.

Караджов припомни, че вчера провел среща с министъра на транспорта и инфраструктурата на Гърция, на която е постигнато съгласие да има тристранна среща с участието и на Румъния, за да се обсъдят тези въпроси и да име се даде "бърз старт".