0

В ажни са устойчивите решения и предвидимостта в тази криза. Политиката, която води "Булгаргаз" е извън икономическата и управленска логика - да обявява прогнозни цени за юни или юли, а цената за май да става ясна в средата на май. Бизнесът и потребителите искат да има предвидимост, надявам се тя да бъде осигурена за в бъдеще, а по-ниските цени да бъдат дългосрочната политика на правителството. Това каза президентът Румен Радев след състезанието по лека атлетика за деца и младежи в рамките на инициативата „Спортувай с президента“. 

Относно предстоящите протести Радев заяви, че кризите, в които се намираме са тежки, но най- важното е да не се допуска криза на доверието. Тези протести означават, че и тази криза се задълбочава и единственото устойчиво решение е диалогът. 

“Най-важно е правителството да уведомява българските граждани”, така коментира Румен Радев дали премиерът Кирил Петков го е уведомил за договорената доставка на втечнен газ от Америка, след визитата си в САЩ.

Президентът не даде конкретен отговор дали според него предстоят предсрочни избори. Той каза, че “единствено от политиката на правителството зависи тежката икономическа и социални кризи да не ескалират в политическа криза”.