0

"Нямаше да получим френското предложение, което е най-доброто до момента ако България не беше отстоявала ветото. Нашите европейски партньори осъзнават и разбират позицията на България и че тя не може да продължи да бъде само между двете страни, а трябва да бъде издигнат на ниво Европейски съюз". Това заяви президентът Румен Радев. Той каза още, че вписването на българите в Северна Македония в тяхната Конституция вече е включена в преговорната рамка. 

Той призова българските политици да не бързат да обявяват политическа победа, защото това изискване не е последно, а първо в евроинтеграцията на Северна Македония. "Двустранния протокол между Северна Македония и България не дава гаранции за защита на нашите интереси като конкретни действия и механизми, за това призовавам да залагат липсващите параметри в него", каза президентът. 

"Очаквам разум. Въпросът за властта не е основният въпрос в държавата, има много други проблеми и това са проблемите на българските граждани и те трябва да бъдат решавани отговорно". Така президентът Радев коментира новината за липсата на кворум в Народното събрание при гласуването на вота на недоверие срещу кабинета "Петков".