С амоук резбар от курортното градче Павел баня вече втора година разкрасява обречени на гибел дървета в местния парк.  Кукерска маска и  шевици са украсили дънера на изсъхнала липа, върху тезгяха на 35-годишния Диян Ненов е легнала вече заготовката за следващата му рожба.  

Самоук резбар от курортното градче Павел баня вече втора година разкрасява обречени на гибел дървета в местния парк.  Кукерска маска и  шевици са украсили дънера на изсъхнала липа, върху тезгяха на 35-годишния Диян Ненов е легнала вече заготовката за следващата му рожба.  

Самоук резбар от курортното градче Павел баня вече втора година разкрасява обречени на гибел дървета в местния парк.  Кукерска маска и  шевици са украсили дънера на изсъхнала липа, върху тезгяха на 35-годишния Диян Ненов е легнала вече заготовката за следващата му рожба.  Приятели на младия мъж, който работи като администратор в „Булсатком“ са публикували в социалната мрежа Фейсбук десетки клипчета, от които  се вижда как се раждат …съновиденията.

Диян признава, че се запалил по дърворезбата под влияние на стария майстор Иван Бубев, който през 2003 година  „спасил“ два огромни изсъхнали бряста почти в центъра на градчето. Отсичането им било въпрос на дни, когато роденият през далечната 1935 мъж със златни ръце се намесил и за броени седмици превърнал сухия ствол в истинско произведение на изкуството.

Почти година му отнела първата работа, в началото човекът, който се грижи за парка го погледнал с недоверие, но накрай дал съгласието си – нека опитал, пък каквото станело. Свикнал е да го наблюдават, рядко надава ухо на приказките, харесва му че създава красота.