0

Ш ефът на НАП Румен Спецов каза, че познава обвинения за източването на 53 млн. лв. от магистрала "Хемус" бивш данъчен Борислав Колев, но само “като човек“, не е работил с него и не може да каже дали е способен да извърши престъпленията, в които го обвиняват.

Той коментира пред Нова телевизия, че държавата е била ощетена с над 20 млн. лева от поръчките и разплащанията по договорите за лот 5 на "Хемус". Спецов нито потвърди, нито отрече, че петролната компания, върху която са се съсредоточили данъчните, е "Лукойл България".

Той коментира и, че 11 600 фирми са получили предупредителни писма от НАП заради нелогично големи материални запаси. "Тези 11 600 фирми са натрупали материални запаси на стойност 9 милиарда лева. Това означава, че тук - на нашата територия, има налични запаси за 9 милиарда. Запасите може да са под формата на са дрехи, обувки, храни, които са налични в складовете", каза той 

Шефът на НАП бе категоричен, че не се страхува за живота си, въпреки че преди време е получавал заплахи за живота си."Слава Богу, тази опасност е елиминирана. Нашите служби си свършиха перфектно работата и към сегашния момент няма индикация за нова заплаха", посочи той.