0

О билният снеговалеж остави без ток част от Ивайловград и 5 села от общината. Без електричество са селата Плевун, Пъстроок, Покрован, Железино и Розино. Екипите на EVN работят по отстраняване на авариите. В някои части на общината, снежната покривка е достигнала до 35 см.

И на други места в Хасковска област има изключвания на тока заради аварии, като по всички се работи. Пътищата в областта са проходими при зимни условия. 121 машини са работили по републиканските пътища през нощта – 76 разпръсквача, 38 снегорина и 7 товарача. Хвърлени са 220 тона пясък и 420 тона сол, казаха от областна администрация.

В благоевградско проходът "Предела" остава затворен за камиони над 12 тона, но е проходим при зимни условия за леки автомобили. Същото ограничение важи и за пътя Папазчаир - Попови ливади. Няма сигнали за произшествия и закъсали автомобили. Пътищата в цялата област се почистват и опесъчават. Заради мокрия сняг е падало дърво при разклона за село Костун по пътя от Банско в посока Гоце Делчев. Затова е добре, шофьорите да се движат с повишено внимание в участъка. От пътното управление казаха, че предприемат действия по премахване на падналото дърво.

В района на София проблем имаше с почистването на планинския път „Бояна – Златните мостове“ в Природен парк „Витоша“. Движението по пътя за Златните мостове беше възстановено в 11ч. Тази сутрин по пътя се образува опашка от коли и автобуси, които изчакваха пътя да бъде разчистен. Някои от тях превозваха деца, които отиват на ски училище, предаде БНТ.

На Витоша снеговалежите са по-обилни и снежната покривка е около 40 см. Извършва се само избутване на снежна маса и опесъчаване, съобщават от Столична община.