П редставители на КТ "Подкрепа" посрещнаха с протест изпълнителния заместник-председател на ЕК Франс Тимерманс, който е на посещение в България по повод конференцията "Зелен преход - решения и предизвикателства за България". Това съобщават от пресцентъра на синдикалната организация, цитирани от БТА.

Представители на КТ "Подкрепа" посрещнаха с протест изпълнителния заместник-председател на ЕК Франс Тимерманс, който е на посещение в България по повод конференцията "Зелен преход - решения и предизвикателства за България". Това съобщават от пресцентъра на синдикалната организация, цитирани от БТА.

Франс Тимерманс е разговарял с представителите на КТ "Подкрепа", които са го посрещнали със свещи, символизиращи според тях бъдещето на страната ни, ако затворим комплекса "Марица изток" без наличието на справедливи преходни стратегии и перспектива за работещите в сектора.

На 13 октомври работници протестираха в защита на комплекса "Марица изток". Протестиращите внесоха в МС подписка със 110 хил. подписа в защита на комплекса, събрани през последните няколко месеца в Старозагорския регион.

„Те твърдят, че ние отказваме да водим разговори за това как да проведем справедлив зелен преход. Сега използваме възможността да го срещнем лице в лице, за да каже точно как да стане това, за да не останат десетки хиляди хора без работа, да не останем без ток. Между другото в момента голяма част от София няма ток.Интересно е дали това се случва и в други големи градове на страната, защото това, което знаем е, че някои големи фирми са помолени да правят планови ремонти, така че да може да се облекчи напрежението в страната“, заяви Ваня Григорова от КТ „Подкрепа“, съобщава Дарик нюз.

Протестиращите носеха запалени свещи, с които намекват на изпълнителния заместник-председател на Европейската комисия за предизвикателствата, които зеленият преход поставя пред нашата икономика и енергетика