0

Б ившият шеф на БАБХ проф. Пламен Моллов няма да е част от партията на Стефан Янев. Това обяви в ефира на Нова нюз бившият служебен премиер.

Той поясни, че причината за решението е съмнението, че е предлагал подкуп на настоящия директор на агенцията.

"Учредяването на партията предстои да се проведе тази неделя в НДК. Г-н Моллов при тези разкрития няма да бъде част от учредителите. Когато се направят необходимите разследвания и той съответно си изчисти името – дай боже - тогава можем да мислим за някакво съвместно бъдеще. Но в момента не”, коментира Стефан Янев.

Експремиерът обясни, че в устава на новата политическа партия ще има достатъчно механизми, с които хора, които искат партийно членство и го получат впоследстие да бъдат отстранявани при наличие на съмнения за злоупотреби или нарушения на законите,

„Доброто име на всеки един човек е важно”, посочи той.

Според него по-скоро вървим към предсрочни избори и това по думите му е „логично и правилно от гледна точка на демократичното развитие на страната”.

„По тази тема не съм разговарял с президента Радев, тъй като очевидно се занимавам със собствен партиен проект и няма как да мислим за подобна съвместна изява. Всъщност не очаквам такова предложение и не бих го приел, тъй като имам достатъчно работа с партийния проект”, заключи Стефан Янев.