0

О ще един ключов партиен кадър се отлюспи от „Има такъв народ“. Енергийният експерт Иван Хиновски обяви, че напуска партията.

"Изразявам неодобрение и се разграничавам от кадровата политика на партията през последните месеци в областта на енергетиката и лансирането на случайни лица на отговорни позиции. Нещо повече: Нищо от реформите,които обещахме на избирателите си не бе изпълнено, нито бяха направени и опити за това. А предложихме най-добрата за България енергийна програма по мнението на редица авторититни български и европейски партньори”, написа Хиновски в профила си в социалната мрежа.

Той допълва, че предстои обсъждане на енергийната политика на България на Евроатлантическа конференция, на която като експерт трябва да сподели постигнатото от правителството.

Разбирате колко ще ми бъде трудно да не бъда обективен! Независимо от моето напускане на ИТН ще продължа да работя за реформите в българската енергетика като експерт, а не политик, какъвто винаги съм се старал да бъда, за повишаване на енергийната сигурност на страната и преодолянате на енергийната бедност”, увери Хиновски.