0

У краинско семейство с 5-месечно бебе е настанено в Пазарджик в апартамент под наем и има нужда от храна, дрехи и финансова помощ. Това съобщи фризьорката Ваня Иванова, която преди години влезе в книгата на Гинес с направените от нея прически за рекордно кратко време. Според Ваня семейството е пристигнало от селце край Одеса и са избягали само с дрехите на гърба си.

В Пазарджик вече са били осигурени дрешки за бебето, което тежи 9 кг, но трябват още памперси и други принадлежности. Майката е кърмачка и за нея също ще са необходими някакви дрехи, защо са избягали без багаж. Апартаментът, в който са настанени е с предплатен наем за един месец, но хазяите искали предплата да се даде за повече. Наемът е 350 лв.

Семейството има основно нужда от средства за наема и за храна. Ваня Иванова сподели, че към момента се грижат за семейството, но със сигурност няма да имат възможност да го правят постоянно. Тя се обръща с молба към всеки, който може и иска да помогне на украинското семейство, като в нейния фризьорски салон вече са донесени пакети помощи за бежанците.