0

П резидентът Румен Радев ще участва в тържественото отбелязване на 150-ата годишнина от рождението на великия български революционер Гоце Делчев в Благоевград. След направен днес PCR тест с отрицателен резултат карантината на държавния глава е отменена, съобщиха от прессекретариата на президента.

В 17 часа Радев ще се включи в тържествено факелно шествие, което ще започне от Съдебната палата в града и ще стигне до паметника на революционера на пл. "Македония". Там от 17.30 часа ще се проведе официалната церемония. Президентът ще приеме почетния строй и ще произнесе слово пред жителите и гостите на града.

Радев се самоизолира на 2 февруари, тъй като неговата съпруга Десислава Радева даде за втори път положителен тест за коронавирус. На Никулден държавният глава си постави бустерна доза ваксина срещу Covid-19. Манипулацията бе извършена във Военномедицинска академия, откъдето разпространиха снимки. От лечебното заведение обаче не уточниха с препарата на коя компания е имунизиран президентът.