0

С ветлините на коледната елха в Благоевград ще бъдат угасени в памет на трите жертви на големия пожар в квартал „Струмско“ снощи. По решение на общинското ръководство от уличните уредби няма да звучи музика. 

По-рано днес от полицията излязоха с официална информация. Сигналът за огнената стихия е подаден в 18.39 часа. Огънят е тръгнал от апартамент, в който имало самотноживеещ мъж. Той извикал помощ, след което отново влязъл вътре.

Жертвите са двама мъже на 40 и 74 години и 62-годишна жена. Пострадалите са 8 – 6 деца и двама възрастни. Евакуирани са общо 27 човека, като 8 от тях /3-ма възрастни и 5 деца/ с автостълба и 19 по стълбите на сградата. Няма данни за пострадали служители на МВР. Причината за пожара е в процес на установяване.

„Благодаря на служителите на пожарната, на полицията, на медиците, които за пореден път доказаха своите самоотверженост и професионализъм! Респект към всички доброволци, включили се в помощ на нуждаещите се! Община Благоевград има готовност да съдейства за всичко, което е в компетенциите й!”, написа в профила си във фейсбук кметът на Благоевград Илко Стоянов.