0

К оалиционното споразумение между 4-те партии в бъдещия кабинет вече е финализирано и всички забележки са изчистени. Това стана ясно след председателски съвет в парламента.

Документът трябва да мине за одобрение през пленума на БСП, който е насрочен за петък в 13.00 часа, съобщи Корнелия Нинова.

По думите й всички неясноти около законодателната програма са изчистени. Тя уточни, че забележките им в социалната сфера са изчистени.

„Финалните текстове са готови“, каза Василев относно споразумението и добави, че се надяват да има напълно оторизиран документ утре до края на деня. Той увери, че всички текстове , както и цялото споразумение, ще бъде публикувано, след като бъде одобрено от всички формации в бъдещия кабинет.

Кирил Петков заяви, че се върви към предлагане на правителство с мандат 4 години. Днешните разговори в конструктивен тон пък потвърдили , че това скоро ще бъде факт.

Малко по-късно от ДБ дадоха да се разбере, че забележките на БСП в графика за законодателни промени в социалната сфера тепърва ще я анализират от тях, но лидерът Христо Иванов уверим, че това няма да е спънка пред споразумението и всичко върви спокойно.