С лънце ще грее за Хелоуин. В деня на Вси светии се очаква топло време, като температурите ще бъдат между 15-17 градуса, прогнозира пред вестник „Телеграф“ климатологът проф. Георги Рачев.

Слънце ще грее за Хелоуин. В деня на Вси светии се очаква топло време, като температурите ще бъдат между 15-17 градуса, прогнозира пред вестник „Телеграф“ климатологът проф. Георги Рачев.

Очаква се и началото на ноември да ни зарадва с топло време и слънце.

В понеделник над източните райони облачността ще се задържи предимно значителна, в отделни райони ще има и ръмежи. Над Западна и Централна България облачността ще е разкъсана до предимно слънчево. Вятърът ще е от североизток, слаб до умерен. Ще е студено за втората половина от октомври с минимални температури между 0 и 5 и максимални между 9 и 14 градуса.

До сряда се очаква да бъде малко по-хладно, но през деня няма да липсва слънце. Времето ще е сухо, но прохладно. Няма да бъде мрачно, с изключение на онези места по котловините и реките, където ще се образуват и краткотрайни мъгли, уточни професорът. В първите дни от седмицата температурите ще бъдат в нормалните граници, характерни за втората половина на октомври. Минималните ще бъдат между 0 и 3 градуса, а максималните - между 9 и 14 градуса. Малко по-студено с няколко градуса ще бъде в Западна България и високите котловинни полета на Югозападна България. „Нищо извънредно, нищо необичайно - време съвсем в стила на октомври“, коментира климатологът.