С оциалисти от Пловдив и страната смятат, че Георги Гергов е в колаборация с ГЕРБ и получавал дарове за предателството си, пишат те в свое изявление и настояват за изключването му от БСП, съобщиха от партията. 

Социалисти от Пловдив и страната смятат, че Георги Гергов е в колаборация с ГЕРБ и получавал дарове за предателството си, пишат те в свое изявление и настояват за изключването му от БСП, съобщиха от партията. 

Левите ще сезират Контролната комисия на партията за действията на лидера на БСП в област Пловдив.

В Националния съвет на БСП продължавали да пристигат писма на социалисти от цялата страна, изразяващи възмущение към поведението и медийните участия на Георги Гергов. В позициите твърдо е изразена подкрепа за последователното поведение на БСП по време на кризата и активната работа на народните представители от ПГ „БСП за България” и председателя на партията Корнелия Нинова.

След декларацията на народните представители от Пловдив, днес срещу действията на Гергов, застават над 65 социалисти, членуващи в градската организация на БСП-Пловдив, сред тях са и членове на Градския съвет на БСП- Пловдив и Националния съвет.

Част от имената на подписалите: Иван Петков - Бебето, Пенка Калинкова, Захари Георгиев, Атанаска Тенева, Александър Константинов, Иван Странджев, Костадин Арнаудов, Вера Аврионова, Десислава Йорданова и др.

В тяхната позиция пише: ”Това е неговата поредна подкрепа на политиките на ГЕРБ и срещу БСП. За нас и много други социалисти и съмишленици такова поведение е провокативно и неприемливо. Ние не приемаме неговото отъждествяване с БСП. Той не е БСП. Затова предлагаме да бъде изключен от редовете на нашата партия”.

Отново от Пловдив, но членовете на дискусионен клуб „Лява автентичност” категорично настояват контролна комисия да се самосезира и да оцени цялостната дейност на председателя на Областния съвет на БСП – Пловдив Георги Гергов и да приложи съответните мерки.

 „Крайно време е контролните органи в нашата партия  да се занимават с действията на сегашния председател на Областния съвет на БСП- Пловдив и оценят  неговото вредно влияние върху общественото доверие  към БСП в региона и страната. Той е в безпринципна колаборация с ГЕРБ, с оглед подсигуряване на лични интереси”, казват те.

Социалистите от Пловдив са подкрепени с подписи и от колегите им от Видин, Шумен, Стара Загора и Ботевград.