К ръстовището на Ректората на Софийския университет "Св. Климент Охридски" в София осъмна блокирано от протестиращи. Така то се превръща във втория голям възел, който остава затворен след "Орлов мост".

Кръстовището на Ректората на Софийския университет "Св. Климент Охридски" в София осъмна блокирано от протестиращи. Така то се превръща във втория голям възел, който остава затворен след "Орлов мост".

Блокирани са още кръстовищата на "Орлов мост", бул. „Васил Левски“ и бул. „Цар Освободител“ от протестиращи. Припомняме, че снощи провокатори се опитаха да окървавят протеста, докато полицаи отказаха да допуснат бус на "Системата ни убива" да стигне именно до Орлов мост. 

Цяла нощ той стои спрян на кръстовището на Софийския университет, заедно с майки на деца с увреждания вътре, и заобиколен от служители на реда. Това доведе до опъване на палатки и пред Софийския университет и блокиране на още едно кръстовище на столицата.

От полицията обясниха, че жените са свободни да продължат пеша, но не могат да пропуснат буса в посока „Орлов мост”, тъй като той е блокиран от протест и превозни средства не се движат в този участък. Пред буса има двама полицаи с жилетки антиконфликт, които не го допускат да се придвижи към Орлов мост.

Хората са пуснали от буса музика и обясняват на присъстващите полицаи, че звучи зле ако в медиите се появят съобщения как органите на реда спират бус на майки. На кръстовището има и палатки. При протестиращите бяха забелязани Христо Иванов от "Да, България" и Мая Манолова. Пред буса пък се намира група от протестиращи.

И днес се очаква този периметър да остане отцепен, затворено е и кръстовището пред Софийския университет. Палтковите лагери също остават, протестиращите бяха категорични, че няма да си тръгнат.

Второ денонощие остава блокиран и подходът към АМ “Тракия” при Стара Загора. Вчера от полицията в града заявиха, че заради сигурността на протестиращите, те няма да бъдат допуснати до магистралата.