Г радските площади остават едно от най-предпочитаните места за шумно посрещане на Нова година. И този път големите градове у нас са се постарали да направят празнична програма с гост-звезди, които да съберат купонджиите. Столицата, разбира се, подготвя заедно с БНТ най-грандиозните тържества, които ще бъдат излъчвани и на живо по обществената медия, а от общината са отделили най-големия бюджет в сравнение с останалите градове, в размер на 100 000 лв. за програмата, която ще продължи 2,5 часа.

Градските площади остават едно от най-предпочитаните места за шумно посрещане на Нова година. И този път големите градове у нас са се постарали да направят празнична програма с гост-звезди, които да съберат купонджиите. Столицата, разбира се, подготвя заедно с БНТ най-грандиозните тържества, които ще бъдат излъчвани и на живо по обществената медия, а от общината са отделили най-големия бюджет в сравнение с останалите градове, в размер на 100 000 лв. за програмата, която ще продължи 2,5 часа.

За да изпратят 2019-а, на „Сцена под звездите“ на площад „Княз Александър I“ ще се качат цял куп звезди от различни музикални жанрове. 20-ото издание на празничната инициатива съвпада с отбелязването на 140 години от обявяването на София за столица на България и 60-годишнината на Българската национална телевизия. Гвоздеят на програмата ще е супергрупата „Фондацията“ - Кирил Маричков, Иван Лечев, Дони, Славчо Николов и Венко Поромански. Виртуозните музиканти не за пръв път избират да свирят на площада в София. През 2013-а също се присъединиха към „Сцена под звездите“.

Купонът на жълтите павета ще започне в 22 часа

и ще продължи половин час след полунощ, като по традиция събира около 30 000 души на живо и над милион зрители пред малкия екран. На сцената ще излязат още братя Аргирови, кубинската изпълнителка Долорес Естрада, хитовата поп певица от 90-те Тони, провокативните таланти от Expose Team и брасбенд „Виво Монтана“. Режисьор и сценарист на спектакъла е Борис Радев. Водещи ще бъдат Райна Налджиева и Мирослав Димитров от предаването „Туризъм.бг” на БНТ. Няма да липсват впечатляваща празнична заря, светлинни ефекти и още много изненади. За да бъде организирано грандиозното събитие, бул. „Цар Освободител“ ще бъде затворен за движение от 15 часа на 31 декември до 6 часа на 1 януари, а паркингът ще може да се използва след 23 часа в първия ден на 2020 г.

В последните години

Варна се отличава като втората най-купонджийска дестинация

за новогодишните празници, която организира грандиозни тържества на площад „Независимост“. Празникът в морската столица минава под мотото „Заедно в новогодишната нощ“ и тази година общината е подготвила програма с акцент към по-младите. 2019-а ще изпратят от сцената победителят в „Гласът на България“ Атанас Кателиев, рап дуото Павел и Венци Венц, Вензи и джаз дивата Рут Колева. Сцената също ще е уникална - 3D. Началото ще бъде дадено в 22 часа, а програмата ще продължи до 2 часа на 1 януари. В концерта ще има по нещо за всеки вкус, като участие ще вземат още група P.I.F., Елица Тодорова, Нели Георгиева-Нелс и Йордан Марков. Купонът ще бъде воден от Надя Петрова, Иван Тишев, Миа и Дамян Попов. В полунощ небето над града ще бъде озарено от празнични илюминации със светлинно и лазерно шоу, а фолклорен ансамбъл „Варна” ще поведе празничното „Дунавско хоро“ на площада. Освен с грейналата елха и с красивата празнична украса, варненци ще могат да се снимат с интересни ледени фигури. По информация на „Монитор“ всяка година община Варна отделя за коледна и новогодишна украса, концерти и илюминации по около 70 000 лева.

Старата столица Велико Търново пък ще започне 2020 г.

с поп звездата Влади Ампов-Графа, който ще се качи на сцената на открито в 0,45 ч. И ще пее за търновци и гостите им в продължение на 1 час. Празничната програма ще започне в 23 часа на главната улица пред общината с изпълнения на дует „Инилия”. В 23,40 ч. присъстващите ще чуят словото на кмета и празничния благослов на местен свещеник. Точно в полунощ хорото ще поведат танцов ансамбъл „Искра” към едноименното читалище. Общината е отделила бюджет от 35 000 лв. за отбелязването на Коледа и Нова година в града.

Пловдив пък ще озвучи първите часове на новата година с най-новите песни на „СкандаУ”. Тото и Лъчо ще излязат на откритата сцена на площад „Стефан Стамболов” веднага след полунощ и ще разтанцуват феновете с „Без да пие“, „Кокайна“, „Чужди усмивки“, „Хайвера“, „Катран“ и най-новата им - „НО!“. Водещи на официалната градска церемония по изпращането на миналата и посрещането на новата година ще са любимите водещи от сутрешния блок „Стартер” на БГ радио Симеон Колев и Богдана Трифонова.

Концертът ще започне в 22 часа с изпълнения на една от най-големите надежди в новата българска рок музика – групата Innerglow, дует „Ритон” и ансамбъл „Тракия”.

Бургас посреща Новата година на площада с Михаела Маринова.

Михаела Маринова ще бъде гвоздеят в новогодишната програма на Бургас. Партито ще се вихри по традиция на площад "Тройката". Заедно с победителката в "Маскираният певец" за настроението на бургазлии ще се погрижи и DJ Maximilian. Концертът на две от най-популярните лица в младежката музика започва в 22.30 часа и ще продължи след полунощ. В новогодишното шоу ще се изявят още Берковската духова музика с ръководител Росен Георгиев и група Stiff Bones.