С толичният общински съвет прие облекченията за таксиметровите превозвачи в София за срок от година и половина, съобщи зам.-шефът на транспортната комисия в градския парламент Калоян Паргов.  

Столичният общински съвет прие облекченията за таксиметровите превозвачи в София за срок от година и половина, съобщи зам.-шефът на транспортната комисия в градския парламент Калоян Паргов.  

Столичният общински съвет прие с 57 гласа „За“ доклада, чиито вносители са председателят на транспортната комисия Карлос Контрера и заместниците му Зафир Зарков и Паргов.  

Приетото предложение предвижда да отпаднат всички такси, дължими към Столична община от страна на таксиметровите превозвачи от 1 юни до края на 2021 г. Браншът ще бъде освободен от заплащането на таксите, определени в Наредба на СО, за издаване на разрешение за таксиметров превоз на пътници, респективно издаването на дубликат, за холограмния стикер и 2 броя светлоотразителни идентификационни номера.

Тази мярка беше нужна, за да се подпомогне таксиметровия бранш в столицата. Той беше силно засегнат в резултат от коронакризата и карантината, която хората масово спазваха по време на извънредното положение, каза Паргов, цитиран от "Фокус".

По предварителни изчисления с облекченията в бюджета на общината няма да постъпят около 250 000 лева, обясни по-рано общинският съветник от ГЕРБ Зафир Зарков. „С това наше решение всъщност се премахва тази допълнителна тежест към тях, а на тях ще им позволи да заплащат такъв период, за какъвто смятат, че имат финансовата възможност“, коментира Зарков.