И мот от 1 155 кв м , намиращ се в рамките на най-новия старозагорски парк „Артилерийски“да бъде дарен на митрополията за изграждане на православен храм, предлага на местния парламент кметът Живко Тодоров.

Имот от 1 155 кв м , намиращ се в рамките на най-новия старозагорски парк „Артилерийски“да бъде дарен на митрополията за изграждане на православен храм, предлага на местния парламент кметът Живко Тодоров.

Решението предстои да бъде взето на редовно заседание , което ще бъде на проведено на 28 октомври.

Паркът бе създаден на мястото на някогашни артилерийски казарми в западната  част на града, от тях е започнала офицерската кариера на разстреляния заради сътрудничеството си с Червената армия по време на Втората световна война генерал Владимир Заимов. Запазена е част от паметник в негова чест, проектиран от скулптора проф. Митко Динев през 1974 година, но в неизвестност е бронзовата глава на генерала.

Пак в рамките на парк Артилерийски наскоро бе замолитен боен вертолет МИ 24 за спомен от преместената в Крумово 23-авиационна база, недалеко от него предстои да започне изграждането на многофункционална зала за до 5 200 зрители. За нея през последните две години от правителството бяха осигурени 14,5 млн лв, а самият огромен терен бе дарен на общината след като загуби значението си като обект на МО.

Дарението на терен за църква е поредното в Града на липите: през 2019-а митрополията получи за направата на музей полуразрушения след приватизацията му ресторант „Аязмото“ насред парка „Митрополит Методи Кусев“. По ред причини /проточили се обжалвания в съда за дарителския жест/  изграждането на църковния музей все още не е започнало