0

М ая Манолова постави началото на поредния си политически проект - партията “Изправи се България”, след като преименуваната формация “Изправи се БГ! Ние идваме” се провали на предишните парламентарни избори. Учредяването на новата инициатива се случи днес, а лидерката се появи, очаквано или не, облечена в предимно червен цвят. Емблематичният пигмент бе дори на устните на Манолова. 

Това надали е случайно, имайки предвид “червеното минало” на Манолова, която е бивша депутатка от БСП. Освен това адвокатката, която не успя да влезе в настоящото Народно събрание, дава заявката за нов мащабен социален проект още от месеци. 

Очевидно, тя ще се опита да измести столетницата с новата си партия и да влезе в следващото Народно събрание с леви гласове.  

"Уж социалната партия предаде интересите на работещите хора, на пенсионерите, на хората с увреждания, на малките предприемачи, на дребните земеделски производители. Когато е ясно, че след като 30 години на хората обещаваха благоденствие и при правителството на промяната, те отново получават мизерия. Сега е моментът, точно сега за създаване на истинска социална алтернатива, която да каже, че има нужда от нов тип държава", закани се Мая Манолова.

Според нея партиите в Народното събрание вървят след събитията и са готови да предадат националния интерес. По думите ѝ това е правилният момент за нов проект. “Една година след първите избори на 4 април, които отстраниха Борисов от властта, когато избухва разочарованието на хората, че въпреки че Борисов не управлява, моделът "Борисов" не е разграден. Той се възпроизвежда, той се надгражда от новата власт", каза Мая Манолова, намеквайки, че е време за нови предсрочни парламентарни избори. 

Иначе  в “Изправи се България” се включат активни хора от всички сфери на обществения живот: юристи, икономисти, лекари и медицински сестри, инженери, спортисти, актьори, режисьори, студенти, енергийни експерти, университетски преподаватели, учители, съобщават от движението. 

Представляващи комитета бяха избрани Мая Манолова, Юлиян Ненчев и Никола Вапцаров. На събитието присъстваха около 100 души от цялата страна, представители на гражданската платформа "Изправи се. БГ", която сега ще прерасне в партия.