П редставители на бизнеса, пострадал от новите ограничения, излизат на национален протест от 15.00 часа днес в цялата страна срещу неадекватните мерки на служебното правителство срещу COVID-19.

Представители на бизнеса, пострадал от новите ограничения, излизат на национален протест от 15.00 часа днес в цялата страна срещу неадекватните мерки на служебното правителство срещу COVID-19.

Протестът се организира от Алианса на туристическата индустрия в България, Българската асоциация на заведенията, Сдружението на заведенията в България, Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация, Българската асоциация здраве и фитнес, Българската асоциация на ритейл центровете, представители на детските центрове и други.

Според представителите на бизнеса сегашната система за прилагане на "зелените" сертификати е дискриминационна, не решава проблемите на здравната криза, а задълбочава икономическата и е предпоставка за фалити. Те изтъкват, че безплатни тестове, каквито са били обещани, макар и на цената от 10 лева, няма, а тестът за антитела за доказване на преболедуване не се приема. В държавната и общинска администрация продължава да не се изисква "зелен сертификат". Освен това гратисен период за настройване на бизнеса към новите правила не е е бил получен.

В София протестът ще се състои на Орлов мост.