С транен взрив подпали рано тази сутрин емблематичната за благоевградчани сграда Купола, в която се помещава и централния офис на банка ОББ.

Странен взрив подпали рано тази сутрин емблематичната за благоевградчани сграда Купола, в която се помещава и централния офис на банка ОББ.

Сигналът на тел.112 е подаден малко преди 6,30 часа от Еми Канайкова, която живее срещу сградата: „От входа на пиано бара първо се чу страшен тътен, който ме събуди. Изтрещя силно, в началото гореше само входа на пиано бара. После пламъците бързо тръгнаха нагоре и започна да гори и покрива на съседната банка ОББ“, обясни за “Монитор“ свидетелката на пожара.

Според Канайкова пожарните коли са закъснели доста след нейното обаждане. Ако бяха дошли за няколко минути пламъците са могли да бъдат загасени преди да се прехвърлят на покрива на сградата. До обед пожара е бил потушен. За щастие няма пострадали хора. Дежурните от охраната на банката са се изнесли невредими.

Четири екипа на пожарна безопасност се включиха в потушаването на огъня, който е най-големият за областния град в последните 30 години. Предотвратено е разрастването на пожара до съседните жилищни сгради, които са на калкан от другата страна на Купола. В тях се помещават и доста офиси на фирми. Материалните щети са огромни, предстои тяхното установяване.

Полицията вече работи, за да се установи причината за възникналия пожар. Една от версиите е и за умишлен палеж. Макар и в неделя вече се разпитват съдържателите на заведения и офиси, настанени в сградата Купола.

В социалните мрежи веднага се появиха и шеги по адрес на пожара. Сградата не била ваксинирана и затова се е подпалила е една от тях.