0

Н а 6 май, Ден на храбростта и празник на Българската армия, Националната служба за охрана (НСО) предприема мерки за осигуряване на сигурността на жителите и гостите на София.

От 9.00 часа ще се състои тържествен водосвет на бойните знамена и знамената светини на Българската армия. Почит и признателност пред паметта на загиналите за свободата и независимостта на България ще бъде отдадена пред Паметника на незнайния воин.

Гражданите, които желаят да присъстват, ще имат достъп през 3 контролно-пропускателни пункта при: ул. "Раковски" и ул. "Оборище"; ул. "Париж" и ул. "Шипка"; южната страна на храм-паметника "Свети Александър Невски".

Служителите на НСО ще извършват проверки за предмети и вещества на основание чл. 30, ал. 1 от Закона за Националната служба за охрана.

Гражданите ще бъдат проверявани с детектори за метал и скенери за наличие на огнестрелни и хладни оръжия, остри предмети, експлозиви и леснозапалими вещества, източници на йонизиращи лъчения, фойерверки и други пиротехнически изделия. Граждани, които носят обемисти багажи, няма да бъдат допускани.

Достъпът на лица във видимо неадекватно състояние също ще бъде ограничаван.

За времето от 08.00 часа до 13.00 часа се въвежда забрана за използване на безпилотни летатлни средства (дронове) в зоната на мероприятието.